Γύρη
Η γύρη είναι το προϊόν που συγκεντρώνουν οι μέλισσες από διάφορα λουλούδια.Είναι η πλουσιότερη φυσική τροφή σε πρωτεϊνες,βιταμίνες,απαραίτητα αμινοξέα,ορμόνες,ένζυμα και άλλα χρήσιμα συστατικά για τη διατροφή μας.
Χημική σύσταση :Η μ...έση χημική σύσταση είναι πρωτεϊνη 25,7%,λιπίδια 4,8%,υδατάνθρακες 27%, ανόργανα άλατα 3,1%, νερό 30%,βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.Θρεπτική αξία : Η γύρη βοηθά στη διανοητική λειτουργία ,ενισχύει τη συστολή της καρδιάς και έχει διουριτική δράση.Βελτιώνει την όρεξη γι αυτό και συνίσταται ιδιαίτερα για περιπτώσεις αδυναμίας και εξασθένισης του οργανισμού,κακού μεταβολισμού ,εντερικών ανωμαλιών ,ψύχωσης και νευρασθένειας καθώς και απώλειας μνήμης.Η γύρη βελτιώνει την κατάσταση ατόμων που έχουν ήπιες αλλεργικές εκδηλώσεις και τους βοηθά ώστε να αποκτήσουν βαθμιαία αντίσταση(ανοσοποίηση).Η γύρη είναι πλούσια σε κιστίνη ,ένα αμινοξύ που επειρεάζει θετικά την τριχοφυία και το χρώμα των μαλλίων,αλλά και σε ρουτίνη(γνωστή ως βιταμίνη R),η οποία αυξάνει την αντίσταση των τριχοειδών αγγείων,προφυλάσσοντας έτσι τον οργανισμό από εγκεφαλικές αιμοραγίες.Επίσης, αυτή η πλήρης φυσική τροφή έχει ευεργετική επίδραση στον προστάτη και παράλληλα μετριάζει και περιορίζει σημαντικά τα προβληματα της εμηνόπαυσης.
πηγή
Η γύρη είναι το προϊόν που συγκεντρώνουν οι μέλισσες από διάφορα λουλούδια.Είναι η πλουσιότερη φυσική τροφή σε πρωτεϊνες,βιταμίνες,απαραίτητα αμινοξέα,ορμόνες,ένζυμα και άλλα χρήσιμα συστατικά για τη διατροφή μας.
Χημική σύσταση :Η μ...έση χημική σύσταση είναι πρωτεϊνη 25,7%,λιπίδια 4,8%,υδατάνθρακες 27%, ανόργανα άλατα 3,1%, νερό 30%,βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.Θρεπτική αξία : Η γύρη βοηθά στη διανοητική λειτουργία ,ενισχύει τη συστολή της καρδιάς και έχει διουριτική δράση.Βελτιώνει την όρεξη γι αυτό και συνίσταται ιδιαίτερα για περιπτώσεις αδυναμίας και εξασθένισης του οργανισμού,κακού μεταβολισμού ,εντερικών ανωμαλιών ,ψύχωσης και νευρασθένειας καθώς και απώλειας μνήμης.Η γύρη βελτιώνει την κατάσταση ατόμων που έχουν ήπιες αλλεργικές εκδηλώσεις και τους βοηθά ώστε να αποκτήσουν βαθμιαία αντίσταση(ανοσοποίηση).Η γύρη είναι πλούσια σε κιστίνη ,ένα αμινοξύ που επειρεάζει θετικά την τριχοφυία και το χρώμα των μαλλίων,αλλά και σε ρουτίνη(γνωστή ως βιταμίνη R),η οποία αυξάνει την αντίσταση των τριχοειδών αγγείων,προφυλάσσοντας έτσι τον οργανισμό από εγκεφαλικές αιμοραγίες.Επίσης, αυτή η πλήρης φυσική τροφή έχει ευεργετική επίδραση στον προστάτη και παράλληλα μετριάζει και περιορίζει σημαντικά τα προβληματα της εμηνόπαυσης.
πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου