ΧΡΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΈΛΙ ΠΟΥ ΟΎΤΕ ΈΧΕΙΣ ΦΑΝΤΑΣΤΕΊ
  20 ασυνήθιστους τρόπους για να χρησιμοποιήσετε το μέλι,  σε περιποιήσεις προσώπου.
1. Βάλτε το στα χείλη σας
Γνωρίζατε ότι κάνει το δικό σας lip balm είναι τόσο εύκολo όσο και με   λίγο αμυγδαλέλαιο, το κερί και το μέλι ;
2. Φτιάξτε   ενυδατική κρέμα με μέλι
Αν έχετε μια χούφτα   βοτάνα – νομίζω λεβάντα – ειναιέτοιμο να χρησιμοποιηθεί, για την δικια  σας σπιτικιά λοσιόν   Ζεστό μέλι πάνω από μια κατσαρόλα μέχρι να φτάσει σε μια υγρή μορφή Ρίχνουμε το μέλι πάνω από τα βότανα και μετο καπάκι σφιχτά? Θα χρησιμοποιήσετε   1 κουταλιά της σούπας βότανα ανά 8 κουταλιές   μελι . Ας καθίσει για μια εβδομάδα σε σκιερό μέρος και στη συνέχεια αναμείξτε 1 κουταλάκι του γλυκού υγρό σε ένα μπουκάλι των 8 κουταλιών  λοσιόν.
3. Φάτε το με κατσικίσιο τυρί
 Δοκιμάστε αυτό: βάλτε ένα γύρο κατσικίσιο τυρί σε ένα μπολ, το πασπαλίζουμε με το μέλι και με καρύδια ψιλοκομμένα επάνω και τοποθετήστε το σε φούρνο στους 350F μέχρι το μέλι και το τυρί είναι να μαλακόσουν Σερβίρετε με μπαγκέτα ή κράκερ
4. Προετοιμασία για το τέλος του κόσμου
Ποτέ δεν ξέρεις τι πρόκειται να συμβεί,εχετε παντα ενα κουτι μελι
5. Πιες το
Γνωρίζουμε όλοι μια σταγόνα μέλι στο τσάι είναι καλό για τον πονόλαιμο, αλλά μπορείτε να το προσθέσετε στα περισσότερα ποτά για μια επιπλέον ώθηση της ενέργειας.
6. Κάντε μια σαλάτα
Ένα από τις αγαπημένες και ευκολες  φρουτοσαλάτες να χρησιμοποιηθει  μόνο ένα άγγιγμα του μελιού για την ενίσχυση των σακχάρων στα φρούτα, για ι ένα τέλειο επιδόρπιο του καλοκαιριού
1 πεπόνι, ψιλοκομμένο
3 νεκταρίνια, ψιλοκομμένα
4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
2 κουταλιές της σούπας μέλι
Ανακατέψτε και απολαύστε!
7. Δώστε στον εαυτό σας μια περιποίηση προσώπου
Το μέλι είναι ένα φυσικό ενυδατικό με αντιμικροβιακές ιδιότητες, που σημαίνει ότι το δέρμα σας θα είναι ευτυχής . Δοκιμάστε ένα βασικό πλύσιμο με μέλι από την ανάμειξη ένα κουταλακι  μέλι και δύο κουταλιές της σούπας ζεστό νερό και  με το μίγμα καντε μασάζ στο δέρμα σας. Ή μπορείτε   να δοκιμάσετε το μέλι με Αγγούρι
8 .ποτο ενεργειας
Μια κουταλιά της σούπας μέλι πριν από την επόμενη προπόνηση σας.   έχει αποδειχθεί  θα ενισχύσει την αθλητική απόδοση .
9. Αφαιρέστε τα παράσιτα
 Αναμίξτε ένα καλό μείγμα από μέλι, νερό και ξύδι και γρήγορα θα φυγουνι τα παράσιτα
10. Καθαρίστε εγκοπές και γρατζουνιές
Το μέλι μπορεί στην πραγματικότητα να χρησιμοποιηθεί ως αντισηπτικό,  Λόγω των πολλών αντιμικροβιακών ιδιοτήτων του, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία πληγών   ακόμη και σε εγκαύματα.
11. Απαλλαγείτε από πονοκέφαλο μετα το ποτο
Απλώστε λίγο μέλι στη φρυγανιά σας ή να προσθέσετε στο τσάι σας. Επειδή το μέλι είναι φορτωμένο με φρουκτόζη, αυτό θα βοηθήσει να επιταχύνει το μεταβολισμό του αλκοόλ .
12. Καθαρίστε τους ξηρούς αγκώνες σας
Αφού τα έχετε πλύνει και καθαρίσει τρίψτε λίγο μέλι για να μαλακώσει το δέρμα . Αφήστε το για 30 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε.
13. Μαλακώστε το δέρμα σας
Το μέλι είναι ένα εξαιρετικό απολεπιστικό. Μπορείτε να το συνδυάσετε με αλεσμένα αμύγδαλα και χυμό λεμονιού για καθαρισμο προσώπου .
14. Αναμίξτε το με ένα ποτό
  Μέλι κοκτέιλ τζιν
15. Φάτε την κηρήθρα.
16. Πάρτε μια ώθηση της ενέργειας
 Αναμείξτε μια κουταλιά της σούπας σε ένα φλιτζάνι του τσαγιού και θα αισθάνεστε καλύτερα
17. Ομορφένει τα μαλλιά σας
Στο ντους, αφού πλύνετε, βαλτε στις ακρες   λίγο μέλι. Αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά πριν το ξέπλυμα  και θα διαπιστώσετε ότι τα μαλλιά σας είναι λιγότερο κατσαρά .Θα   κάνει τα μαλλιά σας λαμπερά και φωτεινά με την προσθήκη ενός κουταλάκι του γλυκού μέλι σε ένα λίτρο νερό, και μετά το πλύσιμο των μαλλιών σας,  Αφήστε να στεγνώσουν
18. Διατηρήστε τα φρούτα
 Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα μέρος μέλι σε δέκα μέρη νερού και στη συνέχεια, καλύπτοντας τα
19. Χαλαρώστε στην μπανιέρα
Προσθέστε μερικές κουταλιές της σούπας μέλι για το μπάνιο σας, για γλυκιά μυρωδιά,και μια  αίσθηση  με μαλακό νερό.
20. Χάστε βάρος
Λοιπόν, τι περιμένατε; Με μια μεγάλη λίστα αυτή θα έπρεπε να είναι αρκετά προφανές ότι το μέλι είναι στην πραγματικότητα ένα τρόφιμο θαύμα, και όπως αποδεικνύεται, μπορείτε ακόμη και να είναι μέρος του σας στο επόμενο σχέδιο απώλειας βάρους . Το μέλι είναι ένα εξαιρετικό υποκατάστατο για τη ζάχαρη και βοηθά επίσης να επιταχύνει τον μεταβολισμό. Απλά θυμηθείτε: όλα τα πράγματα στη μετριοπάθεια.
πηγη
 ecosalon.com