Νηστίσιμο παστελάκι, πεντανόστιμο και πολύ θρεπτικό.
Διαδικασία
Σε κατσαρόλα βράζουμε το μέλι, να φτάσει τους 130°C. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το σουσάμι, την κανέλα και την τριμμένη λεβάντα σε ό,τι μικρή ποσότητα θέλουμε. Ανακατεύουμε ζωηρά. Προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού και του πορτοκαλιού, ανακατεύουμε ακόμη 1-2 γύρες κι απλώνουμε το μείγμα σε επιφάνεια σιλικόνης (σιλπάτ) προτιμότερα. Καλύπτουμε με ένα άλλο φύλλο σιλπάτ και πιέζουμε με πλάστη μέχρι το παστέλι να έχει πάχος περίπου 1 εκατοστό.
Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε μπάρες. Τυλίγω τις μπάρες με μεμβράνη ή λαδόχαρτο.
Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε μπάρες. Τυλίγω τις μπάρες με μεμβράνη ή λαδόχαρτο.
πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου